AcasăADVERTORIAL10 moduri creative de a-ți organiza biblioteca pe care NU le știai

10 moduri creative de a-ți organiza biblioteca pe care NU le știai

Dacă te-ai obișnuit să îți depozitezi cărțile în cele mai neconvenționale locuri, e timpul să schimbi ceva. O bibliotecă bine organizată nu îți va scurta timpul de a-ți găsi cartea preferată, ci, mai degrabă, te va îndemna să citești mai mult!

Curățenia din bibliotecă nu trebuie să fie complicată sau să îți ia mult timp. 

Iată o listă de 10 moduri creative de a-ți aranja cărțile:

  1. Separă coperțile groase de cele subțiri: în acest fel, totul va avea un aspect coerent și va da o impresie de echilibru vizual. Astfel, separi atlasele de manuale și bibliorafturile de enciclopedii.
  1. Aranjează-ți cărțile după culori: strategia aceasta funcționează dacă ești genul de cititor care tind să judece cărțile după copertă, dar și dacă preferi să vezi totul asortat. Poți deveni creativ cu culorile – degradeuri sau modele tip curcubeu.
  1. Cărți așezate în grămezi: este o modă a trecutului ca totul să fie aliniat în rânduri, așa că poți opta pentru cărți puse una peste alta, așezate după temă, mărime, culoare etc. Nu există un mod greșit de a le așeza.
  1. Organizează cărțile după temă sau gen: jurnalele de călătorie sau cărțile de gătit pot avea un raft separat de cărțile horror, romanele polițiste și așa mai departe. În acest mod, vei știi exact unde să cauți atunci când vrei să citești un anumit gen.
  1. Sortează-le alfabetic: cel mai clasic mod de a organiza o bibliotecă, dacă îți este, mai degrabă, ușor să-ți amintești numele autorilor sau titlurilor decât genul sau subiectul. Această metodă este de folos în cazul în care ai o colecție mare de cărți, astfel dând impresia de o mini-bibliotecă.
  1. Pune separat cărțile pe care nu le-ai citit: strânge pe un alt raft titlurile pe care încă nu le-ai răsfoit, ca acestea să nu se piardă. De fiecare dată când simți nevoia de ceva nou, vei știi unde să găsești o carte nouă.
  1. Ține separată ficțiunea de non-ficțiune: orice librărie sortează în acest mod genurile, pentru că este simplu și clasic. Ficțiunea este separată de restul genurilor – simplu!
  1. Protejează cărțile vechi și rupte: dacă în colecția ta se regăsesc ediții vechi sau cărți ale căror coperți sunt uzate, este bine ca acestea să fie separate. Astfel, te vei asigura că acestea sunt protejate și, în plus, biblioteca ta va arăta mult mai întreținută.
  1. Autorii contemporani și clasici: dacă ai o colecție ce îmbină vechiul cu noul, o metodă de aranjare este de a-l pune pe Stephen King separat de Jane Austen, de exemplu. În felul acesta, ai o libertate mai mare de a aranja biblioteca: în funcție de autori care trăiesc sau care au murit, de data publicării sau de o anumită perioadă.
  1. După înălțime și mărime: ține împreună cărțile care fac parte din aceeași colecție, ca biblioteca ta să aibă un aspect organizat. Liniile egale și drepte dintre cărți se vor armoniza perfect.

În concluzie, biblioteca ta poate să fie un spațiu creativ și îți poți surprinde prietenii cu modul în care ți-ai organizat colecția de cărți.

Sursa foto: flick.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc