AcasăSTIRIHUNEDOARA23 de castele şi muzee sunt reprezentate la Târgul European al Castelelor...

23 de castele şi muzee sunt reprezentate la Târgul European al Castelelor de la Hunedoara

Cele mai bune oferte turistice din portofoliul a 23 de castele şi muzee din România, Austria şi Ungaria vor fi prezentate publicului la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu prilejul ediţiei din acest an a Târgului European al Castelelor, manifestare care se desfăşoară sâmbătă şi duminică.

„Este un eveniment unic în România, care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa. Castelul Corvinilor, gazda acestui eveniment, este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

Din România vor fi prezente la târg, printre altele, Castelul Corvinilor, Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, Castelul Bran, Palatul Culturii din Iaşi iar din străinătate, Regiunea Istorică Szombathely (Ungaria) şi Castle Road Association (Austria).

Târgul va fi organizat în Sala Dietei şi în Sufrageria Bethlen de la Castelul Corvinilor, turiştii care vor vizita castelul având posibilitatea să vadă şi lupte ale cavalerilor medievali, dansuri ale domniţelor, lecţii de tir cu arcul sau lecţii de spadă.

Târgul European al Castelelor este organizat de Primăria Hunedoara şi Muzeul Castelul Corvinilor şi se află la ediţia a patra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc