MineriCinci sute de mineri de la Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) ar trebui să plece de la exploatările de huilă Paroşeni, Petrila şi Uricani, în cel mai scurt timp, pentru ca fondul de salarii să ajungă până la sfârşitul acestui an.

Sindicaliştii sunt de acord că programul de restructurare trebuie pus în aplicare cât mai repede, realizând că acesta este singura modalitate prin care minele se vor încadra în bugetul stabilit şi nu vor fi probleme cu ceilalţi 1.600 de oameni care vor rămâne.

Practic, la sfârşitul lunii iulie, aproape 500 de mineri de la cele trei exploatări, nu mai sunt cuprinşi în bugetul de salarii aprobat. În aceste condiţii, plata salariilor din bugetul comun al companiei va face ca, spre sfârţitul acestui an, fondurile să se reducă şi să nu ajungă până la 31 decembrie.

Pentru punerea în practică a programului de restructurare, Sindicatul Huila şi-a dat deja acordul. La fel au făcut membrii Consiliului de Administraţie şi cei ai AGA de la Societatea de Închideri Mine. Mai trebuie ca acest program să fie aprobat prin hotărâre de guvern, spune liderul sindical Laszlo Domokos.

Minerii care se disponibilizează de la SNIMVJ vor primi o sumă fixă de bani, în cuantum de 32.500 lei brut, la plecarea din unitate, fără să se mai ţină cont de criteriile de vechime, ca până acum.

În cadrul SNIMVJ lucrează acum circa 2.400 de angajaţi.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.