AcasăALERTAAccident la Mina Lupeni. Un miner a decedat după surparea unei galerii

Accident la Mina Lupeni. Un miner a decedat după surparea unei galerii

Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Unul dintre bărbaţi a murit, iar cel de-al doilea a fost scos la suprafaţă şi se află în afara oricărui pericol.

Doi mineri surprinşi de surparea unei galerii în subteranul minei Lupeni au fost scoşi la suprafață după o intervenție complexă. Unul dintre mineri, surprins de surparea produsă la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mină, a fost supus protocolului de resuscitare aplicat de salvatorii minieri. Din pacate, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, nu a supraviețuit. Celălalt miner, de 33 de ani, a fost ajutat de salvatori să iasă din mină pe picioarele lui, fiind conştient şi cooperant. La ieşirea din mină aşteptau 2 ambulanțe, o autospecială complexă şi un container multirisc de la Detaşamentul Petroşani. Minerul a fost investigat de echipa medicală şi transportat la UPU Petroşani pentru investigații suplimentare. Preventiv a fost solicitat şi elicopterul SMURD Arad.

Conform unui comunicat de presă al Complexului Energetic Hunedoara, accidentul de muncă a avut loc în jurul orei 8.00, într-un abataj cu banc subminat din cadrul sectorului I producţie, unde o echipă de muncitori executa operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului, când a fost surprinsă de surpare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc