În data de 7 octombrie a.c. în cadrul Liceului Teoretic „Traian” din Deva a avut loc inaugurarea Amfiteatrului cu numele „Robert Singer”. Cu ocazia Zilei Educatorului şi în cadrul acţiunii „Dies Traiani” Amfiteatrul de la etajul întâi al liceului a primit denumirea de Amfiteatrul „Robert Singer” datorită întregii contribuţii pe care a avut-o dascălul şi directorul Robert Singer în creşterea prestigiului Liceului în care a activat în cei peste 30 de ani de activitate.

SAMSUNGLa eveniment au participat cadre didactice, reprezentaţi din partea Inspectoratului Şcolar al judeţului Hunedoara, ai Muzeului din Deva, ai Primăriei Deva, consilieri locali şi foşti elevi. Iniţiativa a venit din partea foştilor elevi Ciprian Drăgan, Ramona Toma, Adina Cireş, Diana Trif. Robert Singer a fost director de marcă al liceului. S-a născut la 11 mai 1940, în Timişoara. A fost absolvent al Universităţii Timişoara, Facultatea de Matematică-Fizică, promoţia 1960. După terminarea studiilor universitare, a fost profesor de matematică la Liceul din Simeria, apoi director adjunct la Liceul Industrial de Construcţii Deva (1968-1973). În perioada 1973-1990 a fost director al Liceului Industrial nr. 4 Deva (1973-1990), transformat din 1990, în Liceul Teoretic „Traian”, al cărui director a fost până în 2002. A obţinut gradul I în învăţământul preuniversitar. În domeniul învăţământului, a promovat şi desfăşurat o conducere managerială liberală, contribuind pe toată perioada directoratului la situarea liceului pe primele locuri în topul liceelor cu rezultate foarte bune. În calitate de profesor – metodist a condus numeroase activităţi de perfecţionare a profesorilor de matematică. Este artizan al proiectării şi construirii bazei didactico-materiale a Liceului Industrial de Construcţii Deva, precum şi al înfiinţării Liceului Teoretic „Traian” din Deva şi al modernizării bazei sale didactico-materiale.

Profesorul Robert Singer a proiectat şi construit o seamă de mijloace didactice în domeniul matematicii. A scris şi publicat studii şi culegeri de probleme de matematică. A activat în cadrul unor asociaţii profesionale şi culturale, contribuind activ la viaţa social-culturală a municipiului Deva. În data de 24 aprilie 2004 s-a stins din viaţă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.