AcasăPOLITICAAngela Merkel, la Sibiu: Chiar dacă avem opinii diferite, căutăm viitorul comun

Angela Merkel, la Sibiu: Chiar dacă avem opinii diferite, căutăm viitorul comun

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat joi, la Sibiu, că, în pofida opiniilor diferite, ”vom căuta viitorul comun, vrem să luăm măsuri să menținem securitatea, bunăstarea, dar ne interesează să și păstrăm valorile europene și să le promovăm în afara Uniunii Europene”.

”Vreau să mulţumesc celor care au organizat acest summit. Este simbolic că în timpul Preşedinţiei române ne întâlnim aici, în Sibiu, de Ziua Europei (…) După 15 ani de la marea rundă de extindere a Uniuni Europene ne întâlnim aici, vom vorbi despre agenda strategică a Uniunii Europene. Chiar dacă avem opinii diferite, vom căuta viitorul comun, vrem să luăm măsuri să menţinem securitatea, bunăstarea, dar ne intresează să şi păstrăm valorile europene şi să le promovăm în afara Uniunii Europene” a declarat Merkel, la sosirea la summitul de la Sibiu, informează Digi24. 

Pe 9 mai, cu doar trei săptămâni înainte de alegerile europene, cele mai mari alegeri transnaționale din lume, toate reflectoarele Europei vor fi asupra Sibiului, oraș care găzduiește summitul informal, primul de Ziua Europei, ca urmare a sugestiei făcute de Juncker în discursul său privind Stare Uniunii susținut în 2017.

Șefii de state și de guverne vor discuta viitoarea agendă strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2024, orașul transilvănean, simbol al ”unității și diversității noastre” fiind locul unde se va decide viitorul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc