Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat într-o conferință de presă că patru tronsoane de autostradă, pe traseele Lugoj-Deva şi Orăştie-Sibiu, vor fi inaugurate în luna decembrie.

Șova este convins că cele patru tronsoane vor putea fi date în folosință, deși pe unele dintre ele mai sunt încă multe lucrări de executat.Ministrul susține că tronsoanele care vor fi inaugurate în luna decembrie a acestui an însumează peste 120 de kilometri de autostradă.

“După ce am inaugurat, în iunie, Deva-Orăştie, vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie şi mă refer la Lugoj-Deva – lotul 1, la Orăştie-Sibiu, loturile 1, 2 şi 4. Pe teritoriul judeţului Sibiu este Orăştie-Sibiu – lotul 4, urmând ca, în anul 2014, să inaugurăm Nădlac-Arad, lotul 1 şi 2, şi Orăştie-Sibiu lotul 3”, a declarat Dan Şova.

Pentru anul 2015, Dan șova este convins că vor fi  inaugurate tronsoanele de autostradă licitate de curând, respectiv Timişoara-Lugoj – lotul 2 şi Lugoj-Deva – loturile 2, 3 şi 4. Pe de altă parte, ministrul Şova a precizat că în anul 2016, vor fi inauguraţi și cei 70 de kilometri de la Sebeş până la Turda, legând în felul acesta Clujul de Coridorul IV. Ministrul a confirmat și faptul că până pe 19 decembrie vor fi desemnați şi câştigătorii licitației la tronsonul Sebeş-Turda, constructorii având în acest fel suficient timp pentru a finaliza lucrare conform planificării.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.