O inițiativă a conducerii Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva s-a concretizat in dezvoltarea unui proiect de virtualizare a casei memoriale Aurel Vlaicu. Practic, prin intermediul unui website, vizitatori din toată lumea se pot plimba prin casa celebrului pionier al aviației românești.

Cei care doresc să viziteze casa memorială Aurel Vlaicu, astăzi muzeu, trebuie doar să acceseze acest link: http://www.mcdr.ro/filme/Aurel_Vlaicu/virtualtour.html, iar apoi să aleagă ce anume doresc să vadă. Imaginile panoramice îl conduc pe vizitator atât în exteriorul casei memoriale, cât și în interior. Este, de asemenea, prezentată într-o secțiune specială și o scurtă biografie a lui Aurel Vlaicu, în limba română și engleză, dar și o hartă cu localizarea exactă a casei memoriale.

Este o mare onoare pentru judeţul Hunedoara ca din mijlocul locuitorilor săi să se fi ridicat Aurel Vlaicu, unul din cei ce au făurit legendă şi a făcut să se ridice la cotele cele mai înalte renumele creatorilor, constructorilor şi piloţilor români. An de an, expoziţia din casa memorială a cunoscut o mare afluenţă de vizitatori din ţară şi de peste hotare, așa că ni se pare a fi un demers binevenit să transpunem și online această minunată parte de istorie hunedoreană.  Celui ce păşeşte pragul acestui muzeu, exponatele, multe în original, îi vor oferi prilejul unui dialog direct cu Aurel Vlaicu. Iată bicicleta şi motoreta. Cu aceasta din urmă a străbătut drumul de la München până acasă. Iată costumul de aviator, schemele, planşele, planoarele cu machetele lor. Toate amintesc de ,,un om cu albia adâncă”, cum îl vedea poetul Octavian Goga, a declarat managerul MCDR, Liliana Țolaș

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.