Pasionații de istorie sunt așteptați vineri, 15 noiembrie, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva unde vor avea prilejul de a afla mai multe despre stadiul cercetărilor arheologice de la Sarmizegetusa Regia. Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România, sărbătorită în 16 noiembrie.

Vor fi prezenți la Deva și vor vorbi publicului cu începere de la ora 11.00, dr. Gelu Florea, de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, responsabil ştiinţific al şantierului arheologic din Munţii Orăştiei și Vladimir Brilinsky, reprezentantul Administrației sitului Sarmizegetusa Regia, din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Participanții vor avea posibilitatea de a viziona expoziția „Reconstituiri tridimensionale ale vestigiilor dacice din Munţii Orăştiei”.

Atât vineri, cât și sâmbătă, 16 noiembrie, cei interesați  vor putea vizita gratuit expoziţia temporară „Zona capitalei Regatului Dac. O istorie spusă de arheologie”, organizată în cadrul MCDR.

cetati

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.