Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre privind aprobarea cuantumului plăţii naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2013, valoarea sprijinului fiind de 585 de milioane de lei, informează AGERPRES.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a precizat că Hotărârea de Guvern este coroborată cu un Ordin al Ministrului, OM nr.920/2013, care înlocuieşte schema care se acorda până acum şi anume plata direct pe cap de animal cu o schemă mai complexă. Astfel, prin noua Hotărâre aprobată de Executiv valoarea totală a sprijinului este de  585 de milioane de lei, împărțiți pe două categorii: 96,199 milioane de lei pentru schema de plată de producţie în sectorul lapte şi 488,800 milioane de lei pentru schema de plată în sectorul carne.

Prin care introducem, pe lângă schema pe cap de animal, introducem plata pentru laptele livrat la unităţile de procesare sau laptele care este vândut direct către piaţă. În acest fel, coroborat, de asemenea, cu HG privind ajutorarea asociaţiilor cu un ajutor de minimis privind tancurile de răcire cred că rezolvăm acele probleme pe care le avem în sectorul de producere şi de comercializare a laptelui “, a declarat ministrul Agriculturii.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.