Finalul săptămânii trecute a adus la Petroșani, în județul Hunedoara, două concursuri de salvare minieră şi un concurs de salvare de suprafaţă. La final, cei mai buni salvatori minieri s-au dovedit a fi cei de la Mina Lonea.

Un prim concurs a fost cel zonal de salvare minieră care a avut loc vineri, 22 noiembrie,  la Staţia de Salvare Minieră Petroşani. Acest concurs a fost împărțit pe două secțiuni: salvatorii operativi şi mecanicii staţiilor de salvare . Mai trebuie spus că echipele minelor care aparţin de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au concurat separat de minele care aparţin de Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ).  Timp de maximum 40 de minute, fiecare echipă a trebuit să dovedească ce știe în fața unor arbitri extrem de exigenți. La final, în concursul minelor ce aparţin de SNÎMVJ, au câştigat salvatorii minieri de la Mina Petrila, urmaţi de cei de la minele Paroşeni şi Uricani. În competiţia minelor ce aparţin de CEH, cei mai buni au fost salvatorii minieri de la Mina Lonea, urmaţi de echipele de la minele Livezeni și Lupeni. În concursul mecanicilor de staţie de salvare, primul loc a fost ocupat de Mina Lonea, urmat de  Mina Paroşeni şi Mina Livezeni. Echipele câștigătoare ale celor două secțiuni s-au calificat la concursul de a doua zi – faza naţională de la INCD-INSEMEX Petroşani.

Sîmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 9:00, organizatorii au declarat deschisă competiţia națională, aceasta fiind cea de-a VII-a ediţie a concursului de salvare minieră şi de suprafaţă. În concursul de salvare minieră au intrat echipele de la Mina Lonea, Mina Petrila, Mina Motru (Gorj), Mina Tehomir (Gorj) şi Mina Crucea (Suceava). La secțiunea salvare de suprafaţă au intrat în concurs echipele  SE Craiova (Dolj), SE Işalniţa (Dolj), METROREX (Bucureşti) şi două echipe de pompieri. Au concurat, de asemenea, salvatori de suprafaţă din cadrul „Fireproof” (Lukoil) şi „Falck” (Petrobrazi). Concursul de salvare minieră a fost câștigat de Mina Lonea, urmată pe locul al doilea de Mina Motru și pe poziția a treia de Mina Petrila. La secțiunea dedicată salatorilor de suprafață, cea mai bună echipă a fost cea a LukOil, „Fireproof”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.