Parcul Central al municipiului Timișoara va fi amenjat ca o grădină vieneză, după modelul grădinilor din zona Palatului Schönbrunn. Asta au decis chiar timișorenii care au votat online această variantă, în detrimentul celei care prevedea amenajarea ca o grădină englezească. 

Sondajul pentru alegerea modului cum va fi amenajat Parcul Central a fost lansat pe site-ul primăriei, 2195 de persoane exprimându-și votul. Dintre aceștia, 1518 au mers pe varianta vieneză și doar 677 au ales cea engleză. Probabil faptul că Timișoara mai este cunoscută și drept ”Mica Vienă” a avut un cuvânt de spus înntre votanți. Din punctul de vedere al primăriei, votul exprimat este foarte potrivit întrucât înseamnă că sistematizarea actuală poate fi păstrată în cea mai mare parte. Reprezentanții primăriei Timișoara au dat asigurări că plantările care se vor face vor depăși numeric tăierile de arbori și arbuști.

Pasul următor după alegerea variantei vieneze de amenjare, este cel de analizare a tuturor sugestiilor făcute de către timișoreni, iar apoi definitivarea studiului de fezabilitate. Urmează aprobarea lui, întocmirea unui proiect tehnic și apoi execuția propriu-zisă, lucrările urmând a se efectua în 2014.Finanțarea va fi asigurată în bugetul local al anului viitor.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.