În contextul în care ultimele Eurobarometre arată că românii sunt printre cei mai trişti cetăţeni ai Uniunii Europene, Asociaţia Tinerilor pentru România va demara, chiar de Ziua Naţională a României, între orele 12 şi 16, în peste 15 oraşe,  campania  “De 1 Decembrie, zambeşte!”. 

Scopul acţiunii este de a reda tuturor concetăţenilor încrederea, mândria şi bucuria de a fi români şi de a le reaminti despre importanţa Unirii şi sacrificiile făcute de compatrioţi, în decursul istoriei, pentru a ne ţine uniţi şi puternici. Înarmaţi cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste şi mult entuziasm, voluntarii şi membrii ATPR îi vor întâmpina pe sărbătoriţi, în parcuri şi în alte locuri publice, pentru a celebra aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României: cu multe zâmbete, steaguri tricolore şi bucuria înfăptuirii Marii Uniri. Toate fotografiile realizate vor fi postate şi se vor putea downloada de pe adresa www.atpr.org/fb

Iniţial, am gândit această campanie în jurul unui concept-cheie: unirea. Atunci ne-am dat seama că unirea este generatoare de bucurie, mândrie şi zâmbete. Şi cum zâmbetul este un dar ce trebuie împărtăşit cu alţii, aşa s-a născut ideea de a-i fotografia pe români, ţinând tricolorul în braţe, lângă suflet, şi transmiţând mândria, bucuria şi onoarea de a fi urmaşii unor mari eroi.  Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toţi românii să-şi exprime în public bucuria Marii Uniri … zâmbind!”, a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.

În Chişineu Criş jud.Arad, campania se va desfăşura în Centrul Oaşului  cu sprijinul Liceului Tehnologic, între  orele 12.00 şi 16.00.

Proiectul “De 1 Decembrie, Zambeste!” isi propune sa schimbe viziunea oamenilor despre ziua nationala, facandu-i sa inteleaga faptul ca, pe langa importanta istorica, muzica fanfarei si depunerea de coroane la monumentele eroilor, trebuie sa ne bucuram de aceasta zi pentru ca este ziua tuturor acelora care suntem romani! Ziua de 1 Decembrie este o zi incarcata de istorie si, in comparatie cu alte tari, inca nu stim sa ne bucuram cu adevarat de ea! Sper ca impreuna cu elevii mei sa aducem bucurie in sufletul oamenilor si sa ii facem sa zambeasca de ziua lor! a declaratnprof. Creţu Carmen coordonatorul proiectului.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.