Adrian Chebuţiu și Adrian Preda, foștii manageri ai UCM Reșița, au fost condamnați astăzi la închisoare de către Judecătoria Sectorului 1 pentru corupție. Cei doi au de executat câte cinci ani de închisoare, dar sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Adrian Chebuţiu, Adrian Preda, omul de afaceri Said Baaklini şi directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, Eugen Bogatu, au fost găsiți vinovați de către Judecătoria Sectorului 1 pentru infracţiuni de corupţie, în dosarul afacerii cu motoarele vechi de 20 de ani vândute de UCMR. Cei doi foști directori – Adrian Chebuţiu și Adrian Preda – au fost găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii. Instanța i-a condamnat pe amândoi la câte 5 ani de închisoare cu executare.

Said Baaklini  a fost condamnat la şapte ani de închisoare, iar Eugen Bogatu a fost condamnat la doi ani şi jumătate închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are sarcina de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite. În cazul său, instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.