Arheologii au descoperit, miercuri, două schelete de copii foarte bine conservate în şantierul deschis în centrul Timişoarei în vederea lucrărilor de modernizare a centrului vechi al oraşului, tansmite Agerpres

Rămăşiţele umane aparţin, cel mai probabil, potrivit istoricilor, unor familii bogate şi au fost înhumate într-un cimitir turcesc. Ele datează din veacul al XVI-lea, când Timişoara era paşalâc, iar istoricii nu au fost foarte surprinşi de apariţia acestora deoarece în zona respectivă au mai descoperit un cimitir şi în timpul unor lucrări utilitare din 2006.

În Piaţa Sfântul Gheorghe am mai descoperit zilele acestea un pavaj de secol XVIII, o casă medievală, două ghiulele şi o mulţime de fragmente ceramice. Este o şansă unică să descoperim astfel de vestigii, pentru că despre istoria acestei pieţe de dinainte de 1848 aproape că nu se ştie nimic’, spune arheologul Dorel Micle, care conduce cercetarea în acest sit.

Pavajul descoperit şi curăţat deja de arheologi este vechi de 300 de ani a fost descoperit în faţa Cercului Militar din Piaţa Libertăţii, din vecinătatea Pieţei Sfântul Gheorghe. Arheologii cred că pavajul se afla în urmă cu trei veacuri în faţa unei case.

Tot în Piaţa Libertăţii au mai fost descoperite fundaţiile unui alt edificiu medieval, care dă repere importante despre trama stradală din epocă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.