Senzațional!!! D.D. în direct, înregistrat și în reluare – totul în același timp – pare că a rămas fără noroc. Dan Diaconescu, căci  despre el este vorba, mogul media și lider de partid ”al poporului”, a devenit de o vreme încoace extrem de ”popular” printre anchetatori. Dosarul de șantaj în care este cercetat și unde procurorii cer nouă ani de închisoare, îl pune pe realizatorul TV cu spatele la zid. Spune că e nevinovat – evident că doar nu o să strige în gura mare că l-a șantajat pe acel primar arădean – dar admite totuși că ar putea face pușcărie. Ceva o fi acolo, că nu degeaba tot Diaconescu susține că nu are încredere în justiția din România și nu crede că i se va face dreptate.

Dacă este să ne uităm mai atent cine cu cine se șantajează, cine pe cine denunță și cine îi face plângere cui, ne dăm seama că scena este una hilară; ceva demn de un film cu proști. Care va să zică, Ion Moț, primarul comunei arădene Zărand, îl denunță pe Diaconescu, spunând că acesta i-a cerut o grămadă de bani pentru a nu difuza anumite chestiuni legate de activitatea primarului. Ce anume? Păi exact ceea ce chiar făcea cu adevărat acel primar: adică lua mită. Confirmarea că asta era informația lui Diaconescu o reprezintă tocmai ”umflarea” primarului din Zărand de către procurorii anticorupție pentru luare de mită. El este deja arestat, dar familia lui încă se mai luptă cu Dianconescu pentru a-i ”repera”onoarea edilului șpăgar. Care onoare, ce reparare? Hai să o lăsăm mai moale că măcăne. În acest context, eu vă întreb: este sau nu un film cu proști?

În fine, revenim la subiect și mai aducem în atenție o afirmație desprinsă și ea părcă tot dintr-un film cu proști. Atenție, cităm din clasici, adică din DD: „Dacă pierd acest proces de astăzi, viitorul preşedinte va fi Ponta – culmea, primul preşedinte fără terminaţia «escu». Dacă voi fi achitat, înseamnă că eu voi fi preşedinte”. Eu unul sper să îl achite. Mă și întreb, oare cum va arăta România cu un DD la Cotroceni? STOP. Haideți să ieșim din filmul cu proști și să mai spunem doar atât: partidul lui Diaconescu se duce încet pe apa sâmbetei – apa sâmbetei însemnând PSD – că doar oameni sunt și ei și ciolanul pute suficient de tare încât să îi atragă pe toți coioții. Cât despre DD, senzațional sau nu, arestat sau nu, condamnat sau achitat, ziaristul șantajist, mărețul președinte neajuns niciodată președinte, se duce și el cam tot unde spuneam și despre ai lui. Întrebarea este: mai crede cineva în inepțiile lui?

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.