Un parc fotovoltaic ce va produce 0,95 Mwh s-a deschis în comuna timişeană Şandra. Valoarea investiţiei efectuate de către o companie austriacă depăşeşte 25 de milioane de euro, fiind create 5 noi locuri de muncă.

Investiţia de la Şandra este prima dintr-o serie de patru astfel de proiecte pe care compania austriacă le-a planificat, parcul fotovoltaic de la Şandra întinzându-se pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare. De altfel, primarul comunei Şandra, Luchian Savu, spune că parcul fotovoltaic a putut fi construit pentru că în comună a fost aprobat un plan urbanistic general în care au fost prevăzute nu mai puţin de 70 de hectare d eteren pentru viitoare investiţii de acest gen.

Investitorul are în intenție și construirea unei fabrici de peleți, care va crea mai multe locuri de muncă și va fi importantă pentru agricultori, care vor putea valorifica paiele și alte materiale. Suntem una dintre puținele comune care au un plan urbanistic general aprobat, în care am rezervat 70 de hectare pentru investiții și șase hectare pentru servicii, a declarat Savu.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.