Un steag tricolor cu lungimea de 50 de metri a fost montat, în premieră, pe frontispiciul Palatului Magna Curia din Deva, acolo unde se află sala principală de expoziţii a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR), evenimentul fiind prilejuit de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, transmite corespondetul Agerpres.

Ne-am propus să marcăm, într-un mod inedit, Ziua Naţională a României, în sensul în care, pe o clădire veche, din secolul XVII, aşa cum este Castelul Magna Curia, am reuşit să arborăm un steag lung de 50 de metri, care practic îmbracă faţa imobilului. Este un semn de respect faţă de Ziua de 1 Decembrie, pentru cetăţenii României şi o bucurie pentru toţi cei care simt româneşte”, a declarat , Liliana Țolaș, directorul muzeului.

Vizitatorii MCDR sunt încântaţi să vadă tricolorul întins pe toată lungimea clădirii principale a instituţiei de cultură, acolo unde acesta va rămâne pe tot parcursul lunii decembrie. Pe timpul nopţii, steagul şi clădirea sunt iluminate arhitectural, pentru a crea un efect special.

Cele mai multe semnale pozitive le-am primit deja din partea pensionarilor, care ne-au transmis că pentru prima dată o clădire publică din judeţul Hunedoara este înnobilată cu un steag de o asemenea mărime”, a completat Liliana Ţolaş.

Steagul a fost comandat special la o fabrică de confecţii. Tricolorul va fi montat şi anii următori, în decembrie, pe faţa muzeului din Deva. În restul anului, steagul va putea fi văzut la muzeul din satul Aurel Vlaicu, acolo unde există documente şi copii ale aeroplanului conceput şi folosit de cunoscutul inventator şi aviator român.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.