După ce președintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu pentru declaraţiile referitoare la banii pentru bolnavii de SIDA, se pare că există deja și un înlocuitor pentru acesta în fruntea ministerului. Unul dintre numele cele mai vehiculate este cel al senatorului PNL de Timiș – hunedorean ca origine – Ben-Oni Ardelean.

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat ministrului Culturii, Daniel Barbu, demisia după ce acesta a făcut afirmații halucinante la adresa bolnavilor de HIV. El declarase duminică la Craiova că se alocă prea mulţi bani pentru bolnavii de HIV/SIDA şi că acești bani ar putea fi folosiți mai bine pentru organizarea unor activități culturale. Se pare că ministrul Barbu și-a depus deja demisia, însă informația nu este încă publică.

Printre cei care ar putea să ia locului lui Daniel Barbu la cârma ministerului este și Ben-Oni Ardelean, senator PNL de Timiș, originar din județul Hunedoara. Alte nume aflate în cărți pentru șefia ministerului mai sunt Puiu Hașotti, Vlad Nistor, Radu Boroianu, dar și deputatul Gigel Știrbu.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)  dar și  Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) au luat poziție  în legătură cu declaraţiile ministrului Culturii, Daniel Barbu.  CNCD va analiza, într-o şedinţă viitoare a Colegiului director, declaraţiile lui Barbu, sub aspectul discriminării şi încălcării demnităţii persoanelor infectate cu HIV, iar UNOPA a transmis într-un comunicat, că declaraţia ministrului Daniel Barbu este o jignire adusă pacienţilor cu acest virus.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.