Vicepremierul Liviu Dragnea a fost astăzi la Reșița, în județul Caraș-Severin, pentru a semna contractele de finanțare pentru două proiecte valorând 3,98 milioane de euro: „Pod peste râul Nera de la Socol la Vračev Gaj” și „Punct de traversare a Dunării cu bacul între localităţile Moldova Nouă şi Golubac”, finanțate prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

Vicepremierul Liviua Dragnea a fost prezent astăzi la Reșița pentru a semna două proiecte de finanțare a căror valoare totală este de 3.985.950,20 de euro. este vorba despre proiectele intitulate „Pod peste râul Nera de la Socol la Vračev Gaj” și „Punct de traversare a Dunării cu bacul între localităţile Moldova Nouă şi Golubac”. Podul de la Socol care făcea legătura cu Biserica Albă a fost distrus în anii ’50 și de atunci cea mai scurtă cale de acces între cele două localități a dispărut. Odată cu reconstrucția podului, în zonă va fi deschis și un nou punct de frontieră cu Republica Serbia.

Cele două proiecte au importanţă strategică. Pentru noi, programele de cooperare teritorială au importanţă foarte mare, iar în ceea ce priveşte cooperarea transfrontalieră cu Serbia, ea s-a dovedit a fi una foarte eficientă, iar noi dorim ca în perioada următoare să continuăm să avem o relaţie de colaborare foarte bună cu partenerii noștri sârbi, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea

Cel de-al doilea proiect se referă la construcția unui bac destinat traficului greu la Moldova Nouă, autoritățile locale apreciind că investiția va fi una extrem de importantă din punct de vedere economic pentru județ.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.