Curățenia generală care s-a desfășurat pe parcursul ultimelor săptămâni la Castelul Corvinilor din Hunedoara s-a terminat, iar astăzi, 14 decembrie, monumentul se redeschide pentru public. În perioada cât a fost închis, Castelul Corvinilor a trecut și printr-o reorganizare a câtorva săli de expoziție.

Pentru a marca redeschiderea Castelului Corvinilor, municipalitatea din Hunedoara a organizat un adevărat regal de muzică clasică, invitată fiind soprana Felicia Filip. Concertul va avea loc mâine, de la ora 18.00, în Sala Dietei,  iar preţul unui bilet la concert este 80 de lei.

În timpul cât a fost închis au fost efectuate mai multe îmbunătăţiri în ceea ce priveşte modul de expunere în unele săli ale castelului. Acolo unde s-a impus s-a făcut curăţenie generală. De asemenea, în aceste săptămâni la castel s-a filmat o producţie americană”, a declarat Bianca Lovasz, directorul Direcţiei Venituri în cadrul Primăriei Hunedoara, în subordinea căreia se află castelul.

Ridicat în secolul al XV-lea de către Ioan de Hunedoara, Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai frumoase şi bine păstrate monumente istorice din perioada medievală. Castelul a fost transformat în muzeu în anul 1974.  Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, în acest an, un număr foarte mare de turiști și încasări record în valoare de 2,1 milioane lei, date centralizate până la sfârșitul lunii august. În acest context, autoritățile locale din municipiul Hunedoara au estimat că încasările pe întregul an 2013 ar putea ajunge la suma de trei milioane de lei. Un bilet de intrare în castel costă 20 de lei, iar copiii sub şapte ani beneficiază de gratuitate.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.