Singura clinică cu profil vascular din vestul ţării s-a modernizat, după ce s-a reuşit strângerea a peste 70.000 de euro din sponsorizări. Au fost amenajate şi dotate 3 saloane, dar pentru a se reabilita întreaga clinică mai sunt necesari cel puţin 90.000 de euro.

Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean Timişoara se mândreşte cu trei saloane doate şi modernizate, după ce au fost strânşi în acest scop peste 70.000 de euro din sponsorizări. Banii pentru modernizări au fost strânşi cu ajutorul Asociaţiei Compas X, iar în perioada următoare mai trebuie adunaţi cel puţin 90.000 de euro pentru finalizarea reabilitării tuturor saloanelor clinicii.

Cele trei saloane modernizate beneficiază acum de sisteme de alarmă pentru asistenţă, lumină individuală la fiecare pat, băi complet amenajate, cu accesorii pentru persoane cu dizabilităţi, covor PVC, uşi noi şi instalaţie electrică complet refăcută.

În prezent, Clinica de Chirurgie Vasculară are peste 170 de pacienţi din tot vestul ţării,  instituţia fiind extrem de bine cotată încă din anul 2006 când a fost înfiinţată. Anual, chirurgii efectuează mai mult de 1.800 de intervenţii. Operaţiile previn accidentele vasculare cerebrale sau amputaţiile de membre.

Consiliul Judeţean Timiş, dar şi Primăria Municipiului Timişoara au anunţat deja că se vor implica financiar în acest proiect în 2014.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.