Un tânăr de doar 24 de ani din Ghioroc, județul Arad, a fost reținut astăzi de ofiţeri din cadrul DIICOT Timişoara, în urma unei acțiuni de amploare care s-a desfășurat în județul Arad, dar și la București. Arădeanul este suspectat că a produs și a încercat să comercializaeze două bombe produse artizanal. Cel mai probabil el va fi acuzat de terorism.

O acțiune de amploare a avut loc la Ghioroc, în județul Arad, unde ofițerii DIICOT Timișoara au reținut un tânăr de 24 de ani care este acuzat că a produs și a intenționat să comercializeze două dispozitive explozive. Întreaga acțiune a fost organizată după ce SRI l-a monitorizat pe arădean mai bine de două luni. De altfel, cumpărătorul celor două bombe era chiar un ofițer sub acoperire. Percheziții au avut loc și la trei adrese din București, unde a fost căutat și reținut un alt suspect despre care procurorii susțin că i-ar fi livrat materia primă arădeanului.

Surse din cadrul anchetatorilor arată că cele două bombe ar fi urmat să fie utilizate pentru a arunca în aer o secţie de poliţie din Arad şi o cafenea, dar ele nu sunt confirmate oficial. Tânărul locuia împreună cu bunica lui, mama sa fiind plecată la muncă în Germania. Atât bunica, cât și mama arădeanului – întoarsă pentru sărbători acasă  – au fost șocate de ceea ce au aflat că ar face suspectul și susțin că trebuie să fie o confuzie la mijloc. 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.