Două asociații neguvernamentale și-au propus ca în acest an să organizeze în această vară o serie întreagă de manifestări cu scopul de a promova mai bine Clisura Dunării. Evenimentul intitulat „Luna Turismului în Clisura Dunării” va fi organizat în vara aceasta de către Asociația Dunărea Moldova Nouă şi Asociaţia Turism și Agrement „Cazanele Dunării”.

Cele două asociații au alături în demersul lor chiar Autoritatea Naţională pentru Turism, proiectul „Luna Turismului în Clisura Dunării” urmând a fi un serial de maniestări care pleacă de la organizarea unor festivaluri, târguri gastronomice, concursuri de pescuit, croaziere,drumeții sau târguri meșteșugărești. Organizatorii își propun ca fiecare comună din Clisură, de la Baziaş până la Orşova, să pregătească o activitate ca parte a proiectului ce se va desfășura din 5 iunie (Ziua Mediului) până pe 29 iunie (Ziua Dunării).

De exemplu, la Berzasca va fi un festival de muzică uşoară, la Gârnic se va face un atelier de sculptură şi pictură, la Moldova Nouă vom pregăti un concurs gastronomic specific comunităţii şi spectacole cu dansuri sârbeşti şi româneşti. Nu va lipsi nici o croazieră de la Orşova la Baziaş, cu vizitarea tuturor obiectivelor turistice din Clisura Dunării”, a declarat Corneliu Martin, preşedintele Asociaţiei Dunărea din Moldova Nouă pentru cotidianul local Express de Banat.

Pentru organizarea evenimentului, Autoritatea Naţională pentru Turism va avea cea mai mare contribuţie, dar şi partenerii acesteia, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi primăriile comunităţilor din Clisură, vor fi implicate destul de mult, proiectul urmând a beneficia și de prezența unor personalităţi din străinătate –  Serbia, Cehia, Germania, Danemarca, Bulgaria- care vor promova zona şi comunităţile de pe malul fluviului.

Copyright foto: www.clisuradunarii.eu

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.