Preţurile mai mici la alimente şi la ţigări îi făceau pe mulţi dintre românii din apropierea graniţei cu Serbia să treacă frecvent frontiera şi să se aprovizioneze din oraşele sârbeşti.  De săptămâna trecută însă, cei care intră din Serbia în România au voie să aducă două pachete de ţigări şi un litru de alcool într-o săptămână.

Măsura a fost introdusă săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră fiind dotaţi cu o aplicaţie informatică ce ţine evidenţa nominală a celor care trec prin vamă şi a bunurilor pe care le tranzitează. După introducerea noilor reglementări,  traficul prin cel mai mare punct de frontieră cu Republica Serbia – Portile de Fier I – a scazut cu 40%.

Cu ajutorul noului software pe care îl au la dispoziţie, vameşii pot identificat uşor cazurile în care anumiţi călători introduc în țară, în mod frecvent, cantităţi semnificative de ţigări şi alcool, pe care le declară a fi destinate consumului personal, dar pe care apoi le comercializează pe piaţa neagră. Orice persoană are voie să introducă în țară doar două pachete de ţigări şi un litru de alcool, o dată la 7 zile şi nu la un drum, așa cum era până acum.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.