O vijelie apărută parcă din senin a făcut ravagii în oraşul hunedorean Haţeg. Acoperişurile mai multor clădiri, printre care şi cel al Sptalului Orăşenesc, au fost smulse de vânt şi aruncat pe trotuar.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, au declarat că vântul puternic a afectat acoperişurile a două blocuri, cu suprafeţe de aproximativ 250 si 400 metri pătrati, situate pe străzile Florilor şi Ovid Densuşianu, acoperişurile a trei case, fiecare cu o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi, situate pe strazile Progresului si Florilor, dar şi 100 metri pătraţi din acoperişul spitalului orăşenesc din Haţeg.

Echipajele de intervenţie, alcătuite din patru echipe de pompieri de la Detaşamentul Hunedoara, o echipă de jandarmi de la Secţia Haţeg şi o alta a Serviciului voluntar Haţeg, coordonate de prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, şi de inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, au acţionat cu motofierăstraie şi alte echipamente aflate în dotarea autospecialelor, pentru îndepărtarea elementelor din tablă şi lemn care s-ar fi putut desprinde şi prăbuşi peste trecători sau alte autoturisme.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Din fericire, vijelia nu a făcut şi victime printre cetăţenii oraşului, dar pagubele materiale sunt destul de însemnate.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.