Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, este numele cel mai vehiculat pentru a prelua conducerea ministerului de Interne, după ce Partidul Național Liberal a confirmat că se pregătește de o remaniere masivă a miniștrilor săi. Postul de la Interne este vacant după demisia ministrului Radu Stroe, în urma scandalului prăbușirii avionului cu medici din Apuseni.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, este numele cel mai vehiculat pentru preluarea ministerului de Interne, după demisia lui Radu Stroe. Liberalii nu au ascuns faptul că ocuparea postului de la Interne nu va fi singura măsură pe care o vor lua în zilele care urmează, mai mulți miniștri fiind pe o listă a ”remaniabililor”. În fruntea acestei liste este chiar vicepremierul Daniel Chițoiu, ministru de Finanțe și cel în jurul căruia planează multe suspiciuni legate de activitatea sa din perioada anterioară celei de ministru. Și ocupantul fotoliului de la ”Muncă”, Mariana Câmpeanu, este printre miniștrii vizați de o eventuală remaniere, dar și ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, ambii fiind văzuți la nivelul conducerii PNL cu o activitate extrem de slabă în calitatea lor de miniștri.

Posibilitatea acceptării postului de ministru de Interne de către Sorin Frunzăverde va conduce automat la necesitatea declanșării de alegeri anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, iar demisia lui Frunzăverde ar trebui prezentată în termen de cel mult 30 de zile de la ocuparea postului de ministru.

Sorin Frunzăverde a fost între anii 1991-1996 președinte și director general al Camerei de Comerț și Industrie al județului Caraș-Severin, deținând  în perioada 1992-1996 și funcția de consilier județean, secretar al Comisiei de Buget-Finanțe din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. Între 1996și 1997 a deținut funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, iar în perioada 1997-2000 a deținut o serie de funcții ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat: ministrul apelor, pădurilor și mediului înconjurător, ministrul turismului sau ministrul apărării naționale. A fost unul dintre liderii PDL  cei mai importanți care au decis să migreze spre PNL, iar la Congresul liberalilor din 7 aprilie 2012 Sorin Frunzăverde a fost ales, cu o largă majoritate de voturi, în funcția de vicepreședinte al partidului, la propunerea lui Crin Antonescu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.