Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a decis să ceară reanalizarea Ordinului 8 din ianuarie 2014​ privind stabilirea condițiilor de operare în spațiul aerian național a aeronavelor civile monitorizate fără pilot la bord, se arată într-un comunicat remis astăzi presei.

Numeroasele sesizări primite de la cluburile de aeromodelism şi profesioniștii care utilizează aparate de zbor fără pilot (drone),  în scopuri comerciale nu au lăsat indiferente autorităţile competente. Astfel, Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, a cerut experților și responsabililor din minister soluții de rezolvare cât mai urgentă a problemei. Subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviației va iniția o serie de discuții cu reprezentanți ai acestor asociații, pentru a asculta punctele lor de vedere și a analiza consecințele ordinului asupra activității de aeromodelism. În urma acestor întâlniri vor fi luate măsuri corectoare ce vor fi comunicate public.

Cred că aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumită distanțare față de reglementarea care vizează dronele ce execută misiuni tehnice. Consider că acest lucru trebuie corectat.”, a declarat Ramona Mănescu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.