Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini a comis-o. Din nou. Într-un interviu acordat unui post de televiziune a spus că românii au primul om care a zburat în cosmos și ar trebui să fie mândri pentru asta.

Recunoscută pentru agramatismele sale, intens criticată în mass-media, timișoreanca Maria Grapini pare a fi hotărâtă să calce în străchini cu orice ocazie. Statutul de ministru în Guvern nu pare a fi o piedică pentru gafele sale lingvistice, dar nu pare să o împiedice nici în ceea ce privește nivelul de cultură generală pe care îl afișează. Mai jos aveți textul prin care vedeți cum doamna Grapini a fost la un pas de a trece neobservată, dar… a ratat. Luminile reflectoarelor s-au îndreptat iar spre ea după ce a susținut sus și tare că noi, românii, îl avem pe primul om care a zburat în cosmos. Făcând o adevărată prelegere pentru un proiect destinat schimbării imaginii țării noastre, Grapini a spus că avem oameni foarte valoroși pe care îi putem transforma în ambasadori onorifici ai țării.

Ca sa mai fim cunoscuti si altfel, si nu numai printr-o singura disciplina, nu numai prin sport, eu am fost sportiva si iubesc sportul, dar trebuie sa vada ca avem si muzicieni, ca avem si oameni de teatru, ca avem si oameni de stiinta, ca avem si primul om care a zburat in cosmos, lucrurile astea trebuie cunoscute de celelalte natii si sigur pe langa bogatiile naturale si ceea ce ne-a dat Dumnezeu aici pe pamant, specific turismului, de la resurse minerale, balneare, mare, munte, Dunare, Delta, toate, toate, resursa istorica, situri arheologice, suntem asa, mustim de cultura si de istorie”, afirma Maria Grapini, in interviul buclucaș.

Pentru ca lucrurile să fie clare, Maria Grapini ține să precizeze într-o gazetă națională că ea stăpânește foarte bine limba română, ba chiar că a fost olimpică la această disciplină școlară. Măi să fie! O fi ajuns doamna la Olimpiadă, dar pe la școală nu a prea fost. Poate că dânsa nu știe că sovieticul Iuri Gagarin a fost primul om care a zburat în spațiu, iar compatriotul nostru, Dumitru Prunariu, este al 103-lea om care s-a dat de-a dura prin cosmos.E bine și așa, avem cu ce ne mândri, dar asta nu o scutește pe doamna Grapini de nițică atenție în declarații.

Eheee, dar ce bine ar fi fost să avem primul om în cosmos! Ce mai duceam turiștii nemți prin stațiunile de pe Lună, Marte, Venus etc. Așa, trebuie să ne mulțumim cu Venus cea murdară de la mal de Mare Neagră, cu nisipurile pline de mucuri de țigări de pe plajele de la Olimp, Mamaia și Costinești, dar și cu stațiunile mici dar scumpe de la munte. Ar fi bine să ne întindem gâturile numai cât să vedem străinii care se opresc la granița noastră și se uită dubios peste gard întrebându-se oare ce ”minune” îi așteaptă dincolo, dacă să se încumete sau nu, dacă își riscă viața sau doar portofelele.  Entuziasmul ministrului Grapini când vine vorba despre promovarea turistică poate fi stopat numai de frâna lingvistică pe care domnia sa ar fi bine să mai calce din când în când. Poate că ar fi util pentru ea să învețe repede că în postura ei, cu istoricul de gafe publice, ar fi bine să vorbească mai puțin și să facă mai multe. Celebrul ”hai să facem din rahat bici” nu ar trebui să se transforme în motto-ul în viață al doamnei ministru, iar tăcerea mediatică spre care o îndemnăm este aducătoare de miere, ba chiar și de un viitor fotoliu europarlamentar.

Așadar, doamna Grapini, keep a low profile, după cum zic americanii, adică un fel de ”capul la cutie” că românii e mulți (vedeți ce bine sună…în românește), și de regulă pro. Ei uită repede și votează în cunoștință de cauză.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.