Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează percheziţii la notarii  implicaţi în cazul satului Nădaş, retrocedat în întregime familiei Colţău. Percheziţii sunt în curs şi la proprietatea familiei Colţeu din satul arădean.

Procurorii şi poliţiştii DNA Timişoara efectuează mai multe percheziţii  la două birouri notariale din Arad şi la un ocol silvic, precum şi la proprietatea familiei Colţeu din satul retocedat integral.  Anchetatorii bănuiesc că aceşti notari au falsificat mai multe documente cu care, ulterior, una din familiile care locuieşte în satul Nadeş ar fi intrat în posesia a 8.700 de hectare de teren, inclusiv terenul cimitirului, bisericii sau casele locuitorilor.

Familia Colţeu  a devenit moştenitoarea întregului sat după ce instanţa din Ineu a împroprietărit-o cu mii de hectare de pădure.  În 2006, Judecătoria Ineu a admis o plângere a familei Colţău prin care se cerea anularea unor hotărâri din 2005 ale Comisiei judeţene şi Comisiei locale Tauţ pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Instanţa a dispus reconstituirea în favoarea reclamanţilor a dreptului de proprietate în natură pentru suprafaţa de 8.762 hectare de teren şi pădure, împreună cu clădirile sau alte construcţii aflate pe acestea.

Locuitorii din Nadeş au solicitat revizuirea sentinţei iniţiale, prin care familia Colţea primea suprafaţa respectivă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.