Forbes Romania a înmânat ieri primarului municipiul Timişoara, Nicolae Robu, distincţia “Cel mai dinamic oraş” din România, în cadrul Galei “Best Cities Awards”, eveniment la care au participat reprezentanți ai autorităților locale din marile orașe ale României, precum și membri ai mediului de afaceri.

Evenimentul a fost dedicat celor mai bune 40 de orașe pentru afaceri, iar Capitala a fost declarată drept cel mai cel mai bun oraş din România pentru afaceri, aici fiind generat 22% din PIB-ul ţării. Bucureştiul este urmat pe podium de Timişoara şi Cluj-Napoca, în top 10 intrând însă şi municipiul Arad.  Pentru întocmirea clasamentului au fost luate în calcul mai multe criterii, printre care PIB-ul pe cap de locuitor, câştigul salarial mediu net, şomajul şi investiţiile străine, existenţa infrastructurii, stocul rezidenţial, polii de business, facilităţi educaţionale cu impact pe piaţa muncii şi deschiderea autorităţilor locale faţă de investitori. În judeţul Timiş, PIB-ul pe cap de locuitor a ajuns la 10.711 euro, salariul mediu net – 1.772 lei, PIB-ul regional – 32,6 miliarde de lei, iar numărul mediu de salariaţi – 210.100. Timişoara este oraşul cel mai dezvoltat din punct de vedere economic după Bucureşti, iar accentul a căzut pe atragerea investiţiilor străine.

Am fost onorat și extrem de fericit să primesc, pentru Timișoara, premiul „Cel mai dinamic oraș”, ca o recunoaștere a tot ce se întâmplă la ora actuală în orașul nostru drag. Mulțumesc revistei Forbes, mulțumesc colegilor din primărie care trag alături de mine, mulțumesc firmelor care implementează proiectele și mulțumesc timișorenilor că înțeleg și suportă vicisitudinile schimbării în bine în forță a Timișoarei, prin cele 100 de șantiere existente în oraș”, a declarat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.