3.640 de fermieri din județul Hunedoara au minţit în declaraţia privind accesarea subvenţiilor, iar acum, după controalelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) ei trebuie să restituie peste 10 milioane de lei.
Mii de fermieri din judeţul Hunedoara trebuie să restituie banii încasaţi de la APIA, după ce în urma controalelor periodice efectuate de organele abilitate, s-a constatat faptul că declaraţiile făcute de aceştia nu corespundeau cu realitatea din teren, informează cotidianul local Glasul Hunedorei.
Din 2007, de când se acordă acest sprijin financiar, şi până la finele anului trecut, am înştiinţat mii de fermieri de faptul că trebuie să restituie subvenţiile de care au beneficiat. La sfârşitul anului trecut, aveam înregistraţi 3.640 de fermieri care au adunat 6.096 de debite. Suma totală a debitelor este de 10.185.000 lei. Motivele pentru care fermierii trebuie să înapoieze subvenţiile încasate se datorează nerespectării condiţiilor de agromediu, supradeclarării, nerespectării dimensiunilor înscrise în titlurile de proprietate etc”, a precizat directorul executiv al APIA Hunedoara, Marcel Socol.
Din fericire, judeţul Hunedoara este printre primele din ţară în ceea ce priveşte recuperarea banilor de la fermierii obligaţi să restituie subvenţiile, 77 % fiind deja recuperate. Reprezentanții APIA le reamintesc totodată fermierilor că, în conformitate cu legea, cei care au greşit au posibilitatea compensării acestor debite cu sprijinul financiar pe care urmează să-l primească anul următor, cu condiţia să depună din nou cerere şi să fie corectă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.