Procesul demarat în 2012 pentru stabilirea unui singur model de încărcător pentru toate gadget-urile din Uniunea Europeană a mai făcut ieri un pas înainte.

Ideea de a avea același tip de încărcător pentru toate tipurile de telefoane mobile, tablete sau alte dispozitive electronice –  indiferent care este producătorul – a apărut în anul 2012, însă ieri Parlamentul European (PE) a decis că acest plan trebuie să continue, astfel că statele membre vor avea la dispoziție doi ani pentru a-și adapta legislația în sensul cerut de PE.

Incompatibilitatea dintre diferitele tipuri de încărcătoare este un adevărat coșmar pentru consumatori, fiind un mare inconvenient din toate punctele de vedere. Noile dispozitive ce se vor vinde pe piața europeană vor trebui să aibă același tip de încărcător. Acțiunea va conduce la o reducere a deșeurilor electronice , fiind așadar o inițiativă bună și pentru mediu, a declarat Barbara Weiler, membru al PE.

Mulți dintre pruducătorii de dispozitive electronice au implemntat deja un tip de încărcător micro USB, general valabil, astfel încât noile directive europene nu îi vor afecta. Pe de altă parte, sunt și giganți precum Apple care vor trebui să își schimbe tipul de încărcător dacă vor să își vândă produsele pe piața din UE.

Sursa: thenextweb.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.