Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat că în această săptămână contractul semnat între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Impregilo Group pentru realizarea segmentului de autostradă Orăştie-Sibiu (Lot 3) va fi reziliat.

Dan Şova a declarat într-un interviu la televiziunea publică naţională că este inacceptabil să fie plătite câteva milioane de euro în plus pe lucrări care nu se justifică, motiv pentru care a decis rezilierea acestui contract.

[pull_quote_left]Pentru Orăştie-Sibiu, Consiliul de Administraţie al CNADNR va aproba rezilierea contractului cu Impregilo săptămâna aceasta. Nu au reuşit să se înţeleagă din punct de vedere tehnic şi financiar. Există probleme între specialişti în privinţa alunecărilor de teren din zonă. De comun acord între conducerea CNADNR şi conducerea Impregilo s-au făcut două expertize independente cu experţi agreaţi de ambele părţi, respectiv o expertiză tehnică şi una financiară, pe contract. Ambele expertize au dat dreptate CNADNR şi vom rezilia acest contract”, a spus Dan Şova.[/pull_quote_left]

Ministrul Transporturilor susţine că se va organiza o nouă licitaţie pentru construcţia ultimilor 6 km de autostradă, finalizarea lucrărilor urmând a se face în maximum şase luni de la declararea câştigătorului licitaţiei. Pe de altă parte, CNADNR a anunţat cu ceva vreme în urmă organizarea unei proceduri de achiziţie directă pentru un contract de expertiză pentru Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, în lungime de 22,1 km. Contractul a avut o valoare estimată la echivalentul a 33.688 euro, cu TVA inclusă şi a durat două luni.

Autostrada Orăştie-Sibiu a fost deschisă circulaţiei, în data de 20 decembrie 2013, pe distanţa dintre Orăştie, judeţul Hunedoara şi Cunţa, judeţul Alba, respectiv pe o distanţă pe aproximativ 44 de kilometri, după ce anterior, în cursul aceleaşi zile, a fost inaugurat şi lotul 4 al acesteia, între Sălişte şi Sibiu, în lungime de 16 kilometri. Din cauza complexităţii şi lungimii proiectului, pentru execuţia lucrărilor de pe autostrada Orăştie-Sibiu a fost realizată o împărţire în 4 loturi. Valoarea totală a tronsonului Sibiu – Orăştie este de 716 milioane de euro.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.