Polițiștii de la Biroul de Investigare a Fraudelor Lugoj împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat în acestă dimineaţă o percheziţie la  sediul Casei de Locale de Pensii Lugoj. Ei suspectează că unul dintre angajaţi ar fi acordat ilegal pensii.
Poliţiştii au efectuat percheziţie şi la domiciliul celui vizat, iar surse din rândul anchetatorilor spun că prejudiciul estimat depăşeşte 200.000 de lei.  Investigaţia se axează pe anumite dosare întocmite între anii 2005 şi 2012, angajatul respectiv întocmind în fals în acea perioadă adeverinţe de vechime pentru mai multe persoane din judeţ, în schimbul unor sume de bani. Până acum, oamenii legii au identificat 15 persoane care ar fi obținut ilegal pensii pentru limita de vârstă.
Poliţiştii spun că angajatul respectiv era în complicitate cu tatăl său care era administrator al unei societăți comerciale în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele, iar, în prezent, respectiva societate este radiată de la Oficiul Registrului Comerţului.  Infracţiunile de care este acuzat angajatul Casei Locale de Pensii Lugoj sunt de  înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.