Costică Gruescu – fondatorul primului muzeu privat de mineralogie estetică din România – a împlinit 90 de ani, ocazie cu care Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița au organizat un scurt program artistic dedicat sărbătoritului.

Sâmbătă, 12 aprilie, a fost cea în care una dintre personalitățile Banatului Montan, Costantin Gruescu din Ocna de Fier, a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani. Evenimentul a fost marcat de către  Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița.  Un grup de dansatori ai formației de dansuri populare germane „Enzian = Gențiana”, coordonată de Marianne și Nelu Florea au organizat un scurt program artistic dedicat sărbătoritului.

[quote_box_center]Această deplasare face parte dintr-un proiect mai amplu, prin intermediul căruia sunt sărbătorite personalități ale Banatului Montan, indiferent de etnie sau confesiune. Îi dorim La mulți ani lui  Nea Costică, să trăiască și să ne primească de fiecare dată cu bucurie în „Casa Binelui” din Ocna de Fier!, a declarat Erwin Josef Tiglă, președintele Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin.[/quote_box_center]

Artiștii amatori au susținut programul artistic dedicat sărbătoritului, după care au vizitat „Casa Binelui”, cum i se spune de către toți unicatului muzeal caraș-severinean. Delegația reșițeană a fost condusă de Gustav Hlinka, coordonatorul cercului „Deutsche Kunst Reschitza” al Forumului German.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.