Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 25 aprilie 2014, ora 1700, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, un eveniment cultural deosebit: lansarea celor mai noi volume semnate de Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia.

Scriitorul Ovidiu Vasilescu, cunoscut prozator, poet și eseist, deținător al premiului Uniunii Scriitorilor și al Premiului de excelență acordat de Ministerul Culturii în anul 2008, se prezintă în fața cititorilor săi cu două noi volume. Primul este un incitant volum de proză intitulat Strigătul sângelui, volum ce descrie universul concentraționar, teroarea din închisorile comuniste din România anilor postbelici. Tema este binecunoscută autorului, el însuși fiind deținut politic vreme de opt ani. În anul 1980 a emigrat în SUA unde  şi-a terminat studiile la Facultatea de Construcţii din cadrul City University of New York (CUNY), urmând în acelaşi timp şi  Facultatea de Jurnalism. Ca  ziarist, acreditat  la Casa Albă, a colaborat la mai multe publicaţii din SUA. Până în anul 2010, când revine în România, a publicat în ţară şi străinătate 30 volume de poezii, eseuri, teatru, maxime şi reflecţii, nuvele şi romane. Printre volumele sale amintim: Constelaţia fantomelor, memorii din închisorile comuniste, trilogia Blestem,  formată din Jocul destinului, Paradisiul nefericiţilor şi Cybill.

Al doilea volum semnat de Ovidiu Vasilescu este Placheta Bilingvă de versuri în limbile română și franceză intitulată Echinocții atemporale.

Vor mai fi lansate două noi volume de versuri al căror autor este poetul Nicolae Crepcia: Comoara curcubeului și Izvorul dragostei.

Nicolae Crepcia a debutat în revista Tinere speranțe a Liceului Nr. 1 din Hunedoara. A debutat cu un grupaj de poezii în antologia literară a Cenaclului Pasărea de foc (1975). Debutează editorial în 1996 cu volumul de poezii Pe umărul lui Rimbaud, la Ed. Călăuza din Deva. Din anul 2009 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara. A publicat poezii în revistele literare Tribuna, Orizont, Ritmuri hunedorene, Ardealul literar, Cafeneaua literară, Discobolul, Gând românesc, Provincia Corvina.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Cele două noi volume conturează mai pregnant profilul liric și universul poetic al scriitorului.

Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia vor vorbi despre noile lor volume,  vor dialoga cu cei prezenți și vor oferi autografe iubitorilor de literatură.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.