Directorul interimar al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Aurel Niculescu, a susținut prima sa conferință de presă în calitate de manager, afirmând că în acest an nu se vor face disponibilizări colective. Ba dimpotrivă, 75 de tineri vor fi angajați la minele Lonea și Vulcan, informează Jurnalul Văii Jiului

Vizibil emoționat și gafând în discursul său de mai multe ori, directorul interimar al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Aurel Niculescu, a organizat o conferință de presă în care a susținut cu tărie că nu se vor face niciunfel de disponibilizări colective în 2014, ba dimpotrivă, 75 de tineri urmând a fi angajați la minele Lonea și Vulcan. 

“Concedieri colective nu se vor face. Este un angajament al meu. Face parte din Programul de redresare şi relansare economică a Complexului Energetic Hunedoara, pe care o să-l prezint în cursul lunii mai conducerii ministerului.(…) Există o aprobare a Consiliului de Administraţie, care prevede angajarea a 75 de oameni tineri -în urma unui dialog cu sindicatele se va stabili o limită de vârstă- pentru Exploatările Miniere Lonea- 25 de persoane şi Vulcan – 50 de persoane. Numai că, acest lucru nu-l putem face decât după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, iar bugetul se află la Ministerul Finanţelor. Nutrim speranţa ca, până la sfârşitul acestei luni, să fie semnat”, a spus directorul Aurel Niculescu.

Niculescu a mai spus că minele viabile vor beneficia în curând de noi echipamente miniere. 
“Suntem în faza în care am calificat potenţialul furnizor, faza următoare va fi depunerea ofertei financiare şi în cel mult două luni de zile, în cazul în care ajungem la o înţelegere, s-ar putea semna contractul. Valoarea contractului este deosebit de mare, finanţarea va fi asigurată de furnizor, printr-un credit furnizor, urmând ca ramburarea să se facă în zece ani, cu o perioadă de graţie de un an. Perioada de graţie este suficientă având în vedere că cea mai mare parte a acestor echipamente pot fi folosite imediat”, a declarat director general al CEH. 

Sursa: Jurnalul Văii Jiului

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.