Premierul Victor Ponta a anunțat vineri, la Suceava, că de la 1 iulie vor fi eliminate 92 de taxe, fără a se crea un impact bugetar important, reducându-se astfel birocrația și creându-se facilități pentru contribuabili informează Agerpres.

“Când doamna ministru Ioana Petrescu a anunțat că poate veni în Guvern cu actele normative necesare pentru reducerea a aproximativ 70 taxe de fiscale și parafiscale toată lumea ne-a ironizat, a râs. Doamna ministru îmi confirmă că săptămâna viitoare poate să vină cu un set de 92 de taxe ce pot fi eliminate, imediat, de la 1 iulie, fără a avea un impact bugetar important, dar care vor reduce drastic birocrația și chinul la care fiecare contribuabil este supus”, a declarat Victor Ponta.

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a precizat că impactul total al celor 92 de taxe va fi de 900.000 de lei, din care aproximativ 850.000 de lei la bugetul total consolidat și restul la instituții independente.

“Ideea era nu a reduce taxe cu un impact bugetar foarte mare, ci de a le reduce pe acelea care împovărează din punct de vedere administrativ și fac viața mai complicată plătitorilor de taxe”, a spus Ioana Petrescu.

Victor Ponta a reamintit că, săptămâna trecută, s-au luat trei măsuri care s-au dovedit a fi foarte bune. Este vorba despre eliminarea obligației pentru persoanele cu handicap ireversibil de a se mai prezenta la reevaluări, pachetul de bază și includerea pe lista compensatelor a unor noi medicamente absolut necesare și îndreptarea unei erori prin care aproape 4.000 de asistenți medicali erau scoși la pensie forțat și acum, prin ordonanță de urgență, pot rămâne până la 65 de ani.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.