Judecătorii i-au interzis preotului Ioan Poenar mai multe drepturi civile pentru o perioadă de trei ani și l-au obligat la achitarea unor despăgubiri în valoare de peste 22 de milioane de lei către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Preotul din satul Luncoiu de Sus a fost trimis în judecată în anul 2012, fiind acuzat atunci că a prejudiciat statul român cu aproximativ 5,5 milioane de euro, în calitatea pe care o avea de administrator la trei societăți comerciale din municipiul Brad.

[quote_box_center]Obligă pe inculpat la plata sumei de 11.911.979,26 lei, la care se adaugă penalități și majorări de întârziere în cuantum de 10.311.409 lei calculate până la 26.03.2012 și penalități și majorări de întârziere până la data plății efective, către partea civilă Statul Român — prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, și respinge în rest constituirea de parte civilă, se arată în sentința judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara.[/quote_box_center]

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Bărbatul mai este judecat într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Bihor, pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.