Câteva sute de vânători din județul Timiș, dar și invitații lor din Ungaria și Serbia își dau întâlnire astăzi la Poligonul Diana de la Pădurea Verde la cea de-a cincea ediție a Festivalului Vânătorilor Timişoara . Cei prezenți vor avea parte de numeroase concursuri vânătorești, iar cel mai spectaculos se anunță cel de gătit.

Organizatorul evenimentului, Clubul Vânătorilor din Timişoara, împreună cu AJVPS Timiş, îi asigură pe toți cei care vor veni la festival că vor avea ocazia să observe concursuri antrenante de tir vânătoresc, să guste din bucatele preparate de vânători, iar copiii între şase şi zece ani vor putea participa la un concurs de tir cu arme cu aer comprimat. Programul va debuta la ora 9.00 cu o competiție canină. De la ora 9.30 se dă startul concursului ceaunelor, o competiție la care vor lua parte peste 40 de specialiști în arta culinară, iar fiecare va pune în practică propria-i rețetă. Pe lângă binecunoscutele povești, participanții vor putea savura produse vânătorești preparate cu carne de mistreț, cerb, căprior, iepure, fazan și pește. De la ora 11.00, cei prezenți vor avea posibilitatea de a se delecta cu un spectacol folcloric.

Premierea câștigătorilor la probele din concurs se va face între orele 13.00 și 15.00. Jurizarea va fi asigurată de personalităţi şi mari maeştri ai artei culinare, precum marele maestru bucătar Ştefan Bercea, preşedinte al Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România, Iosif Szabo maestru bucatar şi membru al Asociaţiei Bucătarilor din România precum şi câte un membru al delegaţiei din cele două ţări invitate. Pentru a marca momentele încarcate de glorie ale festivalului, formația de gorniști a Camerei de Vânatoare din Csongrad – Ungaria va da, conform tradiției cinegetice, semnalele specifice festivităților cinegetice în onoarea premianților.

Intrarea la evenimentul de la Poligonul Diana costă 5 lei. Cei care vin cu maşina trebuie să ştie că parcarea pentru toată ziua în apropierea poligonului costă 5 lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.