Ca în fiecare an la început de mai, Ghelariul devine gazda uneia dintre cele mai apreciate competiții de moto cross din Europa – Enduro Panorama. Câteva sute de bikeri vin în Ținutul Pădurenilor pentru a concura la mai multe categorii.

Spre deosebire de anii trecuți, în acest sezon Enduro Panorama își așteaptă competitorii cu o nouă clasă de concurs (proba prolog fiind etapă oficială ), dar și cu prețuri mai mari pentru participare. Astfel,  taxele pleacă de la 160 de euro și pot ajunge până la 200 de euro, însă premiile nu sunt nici ele de neglijat, cel mai bine clasat motociclist urmând să încaseze 1200 de euro. Ceea ce trebuie spus este însă faptul că motocicliștii nu vin la Ghelari pentru premii, ci pentru aventura în sine, pentru locurile deosebite și pentru sentimentul de liberate pe care îl dă participarea la acest concurs.

[quote_box_center]La EnduroPanora, motocicliştii străini vin cu caravană, aşa că ne aşteptăm ca numărul lor să depăşească 600. Dacă până acum participanţii se înscriau la “profi” şi “hobby”, în acest an, pentru prima dată, avem trei clase – am introdus clasa “expert”, unde s-au şi înscris cei mai mulţi.”, a declarat Paul Grecu, de la Moto Club Haita Deva, unul dintre organziatori.[/quote_box_center]

Astăzi și mâine se aleargă pe o distanță de aproximativ 90 de kilometri, distanță pe care traseul de concurs se desparte de zece ori. În mare, se urmează căile din anii trecuţi, dar organizatorii au adăugat și câteva surprize. Anul acesta a fost schimbat genul concursului, a crescut  nivelul  său iar participanții sunt în proporție de 98 la sută străini.

[quote_box_center]Vin la Ghelari de peste tot din Europa! Pot să vă spun că din Australia şi Africa nu avem pe nimeni, în rest avem aproape toate ţările”, glumeşte Felix Predescu, directorul de concurs.[/quote_box_center]

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 3 Mai, de la ora 16, când se împart premiile şi înmânează trofeele.

Copyright foto: www.motoclubhaita.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.