Peste 10.000 de pelerini au participat, vineri, la hramul Mănăstirii Prislop, unde cozile la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii au depăşit un kilometru, printre cei prezenţi numărându-se şi Gigi Becali care a spus că va finanţa construcţia unei biserici în curtea mănăstirii.

Pelerinii au ajuns, vineri dimineaţă, la Mănăstirea Prislop, unde un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza a oficiat slujba religioasă prilejuită de sărbătorirea Sfântului Ioan Evanghelistul, hramul lăcaşului de cult. În timpul slujbei, la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii s-au format cozi de peste un kilometru, câteva mii de persoane aşteptând să se roage la “sfântul neîncoronat al Ardealului”.

Jandarmii care au asigurat paza mănăstirii au declarat că peste 10.000 de persoane au fost prezente la hramul mănăstirii.

“Atmosfera a fost una de linişte. Chiar dacă au fost mulţi pelerini, nu s-au înregistrat incidente. Oamenii au aşteptat să le vină rândul, nu s-au înghesuit, s-au rugat în linişte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, Zamfir Guran.

Cu prilejul hramului Mănăstirii Prislop a fost pusă piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici în curtea lăcaşului de cult, una mai mare în care să încapă peste 700 de persoane.

Prezent la eveniment, Gheorghe Becali a anunţat că el va ridica biserica.

[quote_box_center]În faţa lui Dumnezeu eu am promis că voi ridica o biserică. În urmă cu două săptămâni când am sunat la mănăstire maica stareţă mi-a spus că tocmai în acea zi a primit aprobarea pentru a construi o nouă biserică, mai mare. Maica stareţă mi-a spus că nu crede că este o coincidenţă, ci o binecuvântare. Mă simt împlinit că eu, Gheorghe Becali, sunt binecuvântat să ridic biserica lui Isus Hristos aici în locul acesta sfânt”, a spus Becali.[/quote_box_center]

Noua biserică va fi ridicată pe un teren situat la intrarea în curtea mănăstirii, pentru a respecta astfel arhitectura gândită în acest loc de preotul Arsenie Boca, cel care s-a ocupat în mod direct de Mănăstirea Prislop în perioada în care era ieromonah acolo. Lăcaşul de cult va fi construit în doi ani şi va purta hramul Sfântului Ştefan cel Nou, sărbătorit în 28 noiembrie, chiar în ziua în care a trecut în nefiinţă părintele Arsenie Boca.

Mănăstirea Prislop are două hramuri, unul sărbătorit pe 8 mai, de ziua Sfântului Ioan Evanghelistul, iar al doilea pe 14 septembrie, de “Ziua Crucii”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.