O cameră video de înaltă rezoluţie şi un sistem de iluminat performant vor aduce capitala Daciei romane – Ulpia Traiana Sarmizegetusa – în atenția întregii lumi, monumentul fiind prezentat virtual pe website-ul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Sistemul va fi pus în funcțiune cu ocazia Nopții Muzeelor.

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va inaugura, în această noapte, în cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor”, un proiect prin intermediul căruia turiştii vor putea vizita virtual 24 de ore din 24 monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa, accesând link-ul muzeului la adresa web: www.mcdr.ro.

Potrivit managerului Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Liliana Țolaș, o cameră video de înaltă rezoluţie şi un sistem de iluminat performant au fost montate în incinta monumentului Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

[quote_box_center]Turiştii vor putea vizita virtual fosta capitală a Daciei Romane începând de sâmbătă noaptea, când va fi inaugurat proiectul. Din resursele noastre am montat un sistem video online ce permite transmiterea în timp real pe Internet a imaginilor de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, în special din zona Amfitreatului. Sistemul de iluminat este realizat cu ajutorul a 26 de reflectoare cu tehnologia LED”, a spus Ţolaş.[/quote_box_center]

Potrivit acesteia, Noaptea Muzeelor va fi marcată la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva cu demostraţii de lupte daco-romane, paradă şi prezentare de costume, un concert de jazz în aer liber. De asemenea, turiştii vor putea învăţa să tragă cu arcul, să arunce suliţa sau vor putea urmări cum se sculptau în trecut oasele sau se confecţionau diferite obiecte de vestimantaţie din piele la ateliere interactive.

De asemenea, piesa de teatru “Taina Mănăstirii” va fi pusă în scenă în Sala Şemineului din clădirea Magna Curia.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.