Extrem de disputatul concurs de cultură generală intitulat ”Citești și câștigi”, organizat de către Biblioteca din Deva, a ajuns la ultima etapă, două licee din județul Hunedoara fiind cele care vor disputa marea finală. Colegiul Național „Decebal” din Deva și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni se vor ”bate” pentru titlu, într-o finală ce va avea loc în 10 iunie.

Nu mai puțin de 18 echipe reprezentând colegii și licee hunedorene au participat la ediția din acest an a concursului de cultură generală „Citești și câștigi”, organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” din Deva. Concursul cu premii tentante pentru elevi a adus multă emoție și un viu interes din partea tuturor celor înscriși, fiind totodată și o întrecere a orgoliilor. După multe etape, s-a ajuns și în ultimul act, Colegiul Național „Decebal” din Deva și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni urmând a-și disputa finala.

În semifinale, „decebaliștii” au învins echipa Colegiului Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, cu 3-0, iar echipa Liceului „Mircea Eliade” a trecut, cu același scor, de echipa Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Hațeg. Prin urmare, în finala mică a concursului, care va avea loc în 27 mai, la ora 13.00, la Complexul Deva Mall,  se vor întâlni cele două învinse: Colegiul Național  „Iancu de Hunedoara” și „I.C. Brătianu”, pentru a stabili cine va fi deținătorul ”bronzului”.

Finala mare va avea loc în data de 10 iunie, de la ora 13.00, tot la Deva Mall – gazda întregii competiții – act care va stabili cine sunt elevii de liceu din județul Hunedoara care au cea mai mare cultură generală. Ca și la etapele precedente, în finală vor fi testate cunoștințele elevilor la disciplinele: artă, literatură, științe, geografie, istorie sau sport.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.