Zecile de mii de credincioși care vin în fiecare săptămână la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara pentru a se ruga la mormântului lui Arsenie Boca, ar putea să scape de alomerație din toamă, după ce Consiliul județean Hunedoara a luat decizia de a investi pentru lărgirea și modernizarea drumului până la mănăstire.

Consilierii județeni de la Hunedoara au decis să aloce 14,4 milioane de  lei din bugetul județului pentru lucrările de lărgire și modenizare a drumului de acces către Mănăstirea Prislop. C.J.H.  a scos la licitaţie publică lucrările în cadrul proiectului „Modernizarea DJ 687K : DN66 (Bretea Strei) – Silvaşu de Jos – Silvaşu de Sus – Mănăstirea Prislop, km 5+100 – 12+275”, iar firmele interesate au termen până în data de 2 iunie pentru a depune proiectele. Dacă nu intervin niciun fel de probleme, câștigătorul licitației ar urma să fie anunțat la începutul lunii iulie, iar lucrările ar putea să înceapă din august.

Pentru cei care urcă spre mormântul Sfântului Ardealului, drumul este o adevărată provocare, ambuteiajele fiind frecvente și nervii întinși la maximum. De altfel și lucrările de lărgire a carosabilului și de modernizare vor aduce cu ele multe probleme, neexistând nicio altă variantă ocolitoare pentru accesul spre mănăstire.

[quote_box_center]Sperăm să terminăm lucrările în acest an, fiind unul dintre proiectele prioritare pentru județul Hunedoara”, a declarat Dorin Gligor, preşedintele interimar al Consiliului judeţean Hunedoara.[/quote_box_center]

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.