Vali Șerban, un cunoscut cantautor de muzică folk din Alba Iulia și fost membru al Cenaclului Flacăra, ăși lansează în 4 iunie la Timișoara cartea intitulată „Istoria unui vis – O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra”. 

Lansarea cărții cantautorului albaiulian va avea loc în deschiderea evenimentului Music Travel Folk Festival   de la ora 16.00, pe Bulevardul Vasile Pârvan nr. 9 (La căpițe). Este prima carte dedicată Cenaclului Flacăra și spune povestea acestui fenomen cultural într-o manieră care va stârni, cu siguranţă, comentarii, polemici, dar şi valuri de amintiri, este de părere jurnalistul Dan Moșoiu, un apropiat al autorului. Scrise cu pasiune, sinceritate şi har, paginile cărţii ne introduc în culisele unei poveşti muzicale unice.

A3 Afiș lansare TimișoaraVali Șerban a debutat în Cenaclul Flacăra pe 2 mai 1977 unde a început să compună cântecele care îl vor defini în cadrul genului dintre care „A plecat moțul în țară”, „Cenușa verii”, „Tron în Apuseni”, „Avram Iancu”, „Dor de Bacovia”, „Din nou Beatles”, „Vânturi pline de zăpadă”. Nouă ani de activitate la Cenaclul Flacăra, până în 1985, anul dispariției acestuia.

Din anul 2001 realizează, fără întrerupere, emisiunea de muzică folk „Ziua de mâine”, găzduită de Radio Reîntregirea Alba Iulia. Cea mai importantă realizare a carierei rămâne însă Festivalul Național-Concurs de muzică folk „Ziua de mâine”, conceput și construit începând din anul 2005, împreună cu Consiliul Județean Alba, marcă înregistrată a acestuia. De-a lungul carierei artistice, Vali Șerban a realizat trei albume de muzică folk „Douăzeci de ani”, „Ultimul lup” și „Mie Însumi”. a participat la peste 1.800 de spectacole, a realizat și apărut în sute de emisiuni radio și TV.

La finalul anului 2014, Vali Șerban schimbă temporar chitara cu condeiul, propunând iubitorilor de ieri și de astăzi ai muzicii folk un prim volum cuprinzând întâmplări și pățanii ale carierei sale  precum și o analiză a fenomenului folk: Istoria unui vis – O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra.

[quote_box_center]Eu n-am de gând să scriu nicio autobiografie, nicio antologie, nici vreun dicționar folk. Nu mi-aș găsi locul în ele – cum să le scriu? Așa că mă voi ocupa îndeaproape, pe-ndelete, de istoria acestui – sau acelui? – vis. Un vis al meu și-al acelor derbedei de geniu alături de care l-am trăit, un derbedeu mai mic, și eu. Or visele, după cum bine se știe, sunt roz-diafane, ușor cețoase și adânc misterioase. Nu se pot îndosaria visele; încearcă d-ta!… te vei alege cu un coșmar de toată frumusețea… Și ca să-nchei precizarea, să știți că voi descrie faptele acelor femei și acelor bărbați, așa cum s-au văzut ele – și chiar mai mult – dinspre partea mea de vis; căci, așa cum nimeni nu mi-a fost obligat, nici eu n-am nicio obligație în fața nimănui!… să se știe, și-n veci fie zis…, spune Vali Șerban[/quote_box_center]

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.