Cea mai mare companie de distribuție a carburanților din România, Petrom –  membră a grupului austriac OMV – a decis reducerea prețurilor la care comercializează combustibilii, ca urmare a scăderii preţului internaţional al produselor petroliere şi a deprecierii dolarului în raport cu leul.

După ce prețul produselor petroliere pe bursele internaționale a scăzut în ultimele zile, compania Petrom a decis să ieftinească toți carburanţii comercializaţi în staţiile proprii. Prețul litrului de benzină a scăzut cu 4 bani, însă o scădere semnficativă  s-a înregistrat la prețul llitrului de motorină care este redus cu cu 9 bani.

Pe pieţele internaţionale, preţul motorinei a scăzut, în ultimele 10 zile, cu 30 de dolari pe tonă, în timp ce tona de benzină s-a ieftinit cu 15 dolari. Cotaţia dolar-leu a fost volatilă, cu o uşoară scădere a dolarului.

Trebuie menționat că la nivel de țară, preţul carburanţilor diferă între stațiile aceluiașidistribuitor, iar oscilațiile pot fi de până la plus sau minus 5 procente.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.