Elevii de clasa a XI-a au posibilitatea de a experimenta viața de student în perioada 16 iulie — 29 iulie, participând la Oradea Summer University (O.S.U.), proiectul universității de vară orădene fiind deja la a treia sa ediție.

Proiectul Universități de vară pentru Elevi se desfășoară simultan în mai multe centre universitare din România și se adresează în special elevilor din clasa a XI-a, din toată țara, care doresc să se familiarizeze cu un centru universitar, atât din punct de vedere academic și educațional, cât și în ceea ce privește viața de student.

Se dorește ca proiectul să vină în ajutorul elevilor datorită faptului că în această perioadă se cristalizează opțiunea lor pentru viitorul centru universitar unde își vor efectua studiile superioare, respectiv specializarea. Ultima vacanță de vară înaintea Bacalaureatului reprezintă o etapă de cunoaștere și deschidere de noi perspective. Pentru că și în anii anteriori au fost solicitări din partea elevilor în clasa a X-a, în acest an organizatorii au decis includerea lor în proiect.

Elevii care doresc să experimenteze viața de student sunt așteptați să se înscrie la O.S.U. până cel târziu în data de 1 iulie. ora 16.00. Participanții au posibilitatea de a alege din trei pachete disponibile:

* Pachet extern: cazare, două mese pe zi, participare la cursuri/ conferințe/ workshop-uri/ training-uri, excursii, activități sportive și de tineret, vizite de lucru la instituții partenere — taxa de participare 250 de lei

* Pachet intern Oradea I: două mese pe zi, participare la cursuri/ conferințe/ workshop-uri/ training-uri, excursii, activități sportive și de tineret, vizite de lucru la instituții partenere — taxa de participare 150 de lei

* Pachet intern Oradea II: participare la cursuri/ conferințe/ workshop-uri/ training-uri, excursii, activități sportive și de tineret, vizite de lucru la instituții partenere — taxa de participare 100 de lei

Această ediție a Oradea Summer University este organizată de Asociația Studenților Psihologi din Oradea, Asociația ‘Gheorghe Șincai’ a studenților în Istorie, Asociația Studenților Farmaciști din Oradea, Asociația Studenților Stomatologi din Oradea și ELSA Oradea, având ca partener educațional Universitatea din Oradea, iar parteneri principali Primăria Municipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor.

De asemenea, evenimentul se derulează  sub egida Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și este un proiect marca Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca (OSUBB).

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.