Absolvenții de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni, la primul subiect al evaluării la limba și literatura română, mai multe cerințe pe baza fragmentului “Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos” de Petre Ispirescu.

Tot la acest subiect, absolvenții de gimnaziu au avut de redactat o compunere de 150 — 250 de cuvinte în care să motiveze apartenența la specie a basmului popular “Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos”, valorificând textul dat. La subiectul al doilea, absolvenții de clasa a VIII-a au avut de rezolvat câteva cerințe pe baza textului “Este ziua iei românești, piesa vestimentară care nu se demodează niciodată”, semnat de Oana Antonescu, material care a apărut în ziarul Adevărul.

De asemenea, tot la acest subiect candidaților li s-a cerut să redacteze în 80 — 150 de cuvinte o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zi de sărbătoare.

Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut luni prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de MECȘ.

Marți, elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limbă maternă.

Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, între orele 16,00 — 20,00, se vor putea depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada 27 — 29 iunie.

Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.